Svetaktivit.sk | Smartsvet.sk | Vozimesa.sk | Svetcestovatela.sk | Stramag.sk | Extravagante.sk

Najlepšie zimné destinácie na dovolenku na rok 2024

Súvisiace články

Zimná dovolenka nemusí byť vždy o chlade a snehu. Na rok 2024 sa otvárajú nové možnosti, ako stráviť chladné mesiace – či už uprednostňujete zasnežené hory a lyžovanie, alebo túžite po exotickom úteku na slnkom zaliate pláže. Cestovné kancelárie ponúkajú rôznorodé destinácie, ktoré uspokoja rôzne chute a záujmy. Pri výbere vašej zimnej dovolenky je dôležité zvážiť nielen ponuku zájazdov, ale aj najlepšie obdobia na cestovanie a dostupné aktivity.

Lyžovanie v Alpách: Klasická voľba pre zimných nadšencov

Pre milovníkov zimných športov sú Alpy neprekonateľnou voľbou. Rakúsko, Švajčiarsko, Francúzsko a Taliansko ponúkajú množstvo lyžiarskych stredísk, ktoré sú ideálne pre rôzne úrovne lyžiarov. Zimná sezóna v týchto krajinách začína už v novembri a trvá až do apríla. Pre náročnejších lyžiarov sú strediská ako St. Anton v Rakúsku alebo Zermatt vo Švajčiarsku výborným výberom, kde nájdete moderné vleky, špičkové reštaurácie a ubytovanie priamo na zjazdovkách.

Podľa údajov z Primatour, lyžiarske zájazdy do Álp patria medzi najpopulárnejšie medzi slovenskými turistami, pričom mnoho z nich využíva first minute ponuky, ktoré dokážu ušetriť až stovky eur na osobu​(

Výhodou týchto ponúk je, že cestovatelia majú na výber širokú škálu ubytovaní a skipasov, ktoré sú k dispozícii za zvýhodnené ceny.

Exotické destinácie: Útek za slnkom

Pre tých, ktorí chcú uniknúť zimnej zime, exotické destinácie ako Maldivy, Zanzibar alebo Dominikánska republika ponúkajú skvelú možnosť užiť si teplé pláže aj v zime. Zimné obdobie na Slovensku je v týchto destináciách hlavná turistická sezóna, pretože teploty sa pohybujú okolo 30 °C, pričom je minimálna pravdepodobnosť dažďa.

Maldivy sú obľúbené pre svoje luxusné rezorty a krištáľovo čisté more. Pre páry, ktoré hľadajú romantickú dovolenku, je tento ostrovný raj ideálny. Naopak, pre rodiny alebo cestovateľov, ktorí chcú objavovať bohatú kultúru a históriu, dovolenka na Zanzibar ponúka kombináciu relaxu na pláži a poznávania miestnych trhov a historických pamiatok​.

Zimné destinácie v Turecku a Egypte

Ak túžite po spojení slnka a histórie, Turecko a Egypt sú vynikajúcimi destináciami na zimnú dovolenku. Dovolenka v Turecku má v zime príjemné teploty a južné časti krajiny, ako je Antalya alebo Side, sú ideálne pre tých, ktorí chcú kombinovať relax pri mori s návštevou pamiatok. Zaujímavosťou je, že Belek ponúka aj golfové rezorty, čo je skvelá príležitosť pre aktívnych dovolenkárov, ktorí chcú tráviť dni na slnku, ale zároveň si užiť šport​.

Dovolenka v Egypte je vhodná pre tých, ktorí túžia po objavovaní starovekých pamiatok. Káhira, Luxor alebo Hurghada ponúkajú zájazdy, ktoré kombinujú poznávanie pyramíd, chrámov a múzeí s oddychom na plážach Červeného mora​.

Škandinávske dobrodružstvo: Polárne svetlá a severské tradície

Pre cestovateľov, ktorí si chcú vychutnať pravú zimu, severná Európa ponúka jedinečné zážitky. Nórsko, Švédsko a Fínsko sú známe svojimi aktivitami ako pozorovanie polárnych svetiel, ktoré je v zime na vrchole. Polárne svetlá možno najlepšie pozorovať v oblastiach nad polárnym kruhom, pričom ideálnymi lokalitami sú miesta ako Tromsø v Nórsku alebo Lapland vo Fínsku.

Okrem toho môžete zažiť aj tradičné severské zvyky, napríklad návštevu sauny spojenú s osviežením v zamrznutých jazerách, jazdu na saniach ťahaných sobmi alebo psím záprahom, či dokonca ubytovanie v ľadových hoteloch​.

Rok 2024 prináša množstvo možností pre rôzne typy zimných dovoleniek. Či už hľadáte aktívny oddych v horách, relax na exotických plážach alebo dobrodružstvá na severe, vždy sa nájde niečo pre každého. Pre tých, ktorí chcú ušetriť, sú first minute zájazdy tou najlepšou voľbou, pretože ponúkajú zľavy a bohatý výber ubytovania. Nezabúdajte však, že plánovanie vopred vám môže zabezpečiť oveľa lepšie ceny a zážitky

Viac na túto tému

Kometáre

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Populárne články